Meny
Om Berndt Naturmotiv Modern Stilleben Email
This site in English


Välkommen till Berndt Seipels konstgalleri.

Medlem i Svenska konstnärsförbundet.

Tänk dig att du är alldeles ensam uppe på en höjd, med havet starkt dånande strax nedanför. Solen gassar och luften vibrerar av hettan. Luften är torr och saltstänkt och drar med sig sand där den drar fram.

Du sitter på höjdens topp med ditt staffli. Oljefärgerna är redo att låta sig föras ut på duken och bli en kopia av det du har framför dig.

Vinden kastar runt det böljande gräset och du får en stark känsla av djup respekt för de krafter som rör vinden och havet så kraftigt.

Att få måla av denna upplevelse av himlen, havet och de växter som ihärdigt växer i denna miljö, är som att vara i paradiset.

En upplevelse med mersmak för både själen och kroppen, med alla lukter och färger. Fullkomligt avstressande och rofyllt!

Som konstnär låter mig inspireras av alla levande former och uppskattar allt som har vackra former och färger.

Jag målar i olja både naturmotiv och moderna alster.

Målar för både privatpersoner och företag samt till egna utställningar, i Södra Europa och Skandinavien, vars skandinaviska utgångspunkt är Hova.

Hur det började.
Jag föddes 1944 i Falköping, Skaraborgs län, Sverige. Numera bor jag vintertid i Spanien, Costa Blanca och sommartid i Delebäck, Hova Sverige.

Började att rita djur redan som 3-åring. Under uppväxtåren vistades jag mycket på landet och kom därigenom i mycket nära kontakt med alla de djur som normalt förekom på en bondgård. Detta och en far som jägare lade grunden till mitt intresse av att måla djur och natur.

Min far var också en mycket duktig tecknare av djur och natur och han blev min naturliga läromästare. De tecknar- och målarskolor jag senare gått, var mest i avsikt att träffa och möta likasinnade konstnärer.

Utställningar
Mina första utställningar i Sverige var på början av 70-talet.

Efter att jag etablerat mig i Spanien 1981 så kom jag i kontakt med konstnärer från olika länder. Vi målade tillsammans i en konstnärsgrupp i Altea i Spanien.

Utställningarna har under åren varit många och främst i Alicante-regionen, Spanien. Och många är de konstnärer från både Italien, Spanien och Frankrike som jag lärt känna.

Internationell utställning.
I början av 1990-talet fick jag ett erbjudande att vara med i en internationell målargrupp som skulle ställa ut runt i Europa. Jag tackade ja och blev med i en cirkulerande konstutställning.

Under hela det året visades vår konst, med början i Spanien, sedan i Frankrike i Provence-området via Lyon och Bryssel. Som final avslutades utställningen i Paris för att sedan återvända till Spanien.

Ett måleri under ständig inspirerande utveckling.
Sverige och Spanien fascinerar och inspirerar mig, de är bra kontraster till varandra.

Människor och naturen är för mig en outtömlig inspirationskälla. Galaföreställningar, dans och musik samt kvinnor i fantasifulla kreationer har inspirerat till mycket inom mitt måleri. Annat som inspirerar mig är lekande barn i spontana situationer.

Tankar om måleri.
Att kunna måla en blomma eller blommor är som att ge liv.

Med mitt måleri vill jag även inspirera dig som ser mina tavlor att själv måla och skapa.

Därför att ge en tom duk - färger, former och ljus i en samstämmig nyansering är en underbar känsla av upplevelse och tillfredsställelse.

Välkommen till mitt konstgalleri, att låta dig inspireras.

Berndt Seipel